2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Kaip biure sukurti jaukią atmosferą?

Paskaičiuokite, kiek laiko per dieną praleidžiate darbo vietoje? Atsakymas būtų — dažniausiai septynias ar aštuonias valandas. Tai didžioji jūsų ir žmonių, su kuriais dirbate darbo dienos dalis. Taigi, svarbu pasirūpinti, kad šioje vietoje, kurioje ne tik vyksta darbas, bet ir verda atskiras biuro darbuotojų gyvenimas kiekvienam darbuotojui būtų jauku ir malonu. Šiame straipsnyje aprašysiu, kaip pasiekti tokį mus džiuginantį rezultatą.

Apšvietimas. Tikriausiai jau esate pavargęs nuo kalbų apie apšvietimą, tačiau apie jį daug kalbama nebe reikalo. Geras apšvietimas ne tik padės geriau susitelkti į svarbiausias užduotis, mažiau vargins akis, bet ir padės sukurti jaukesnę atmosferą. Stenkitės apšvietimą panaudoti tam ,kad sukurtumėte išskirtinę aplinką, kuri žmonėms asocijuotųsi su darbu, bet ne su gamykla ar mokyklos suolu.

Spalvos. Apie spalvas jau esame rašę ankstesniuose straipsniuose. Primenu, kad šviesios spalvos žadina darbingumą, o blankūs atspalviai lems, kad jūsų darbo erdvė atrodys moderni. Venkite tamsių ir „sunkių“ spalvų - jos užmigdys jus, jūsų darbuotojus ir galbūt net klientus.

Pledai, „pufikai“, minkštasuoliai yra reikalingi tam, kad darbuotojai turėtų kur pailsėti. Mokslininkai nustatė, kad norint išlaikyti aukštą darbingumo lygį reikia reguliariai ilsėtis. Vidutiniškai pertraukas patariama daryti kartą per valandą. Tam užtektų ir 5-10 minučių. Tiesa, kai biure atsiranda tokie biuro baldai, dažnai darbuotojai susigundo ant jų praleisti ir pusę darbo dienos. Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti kaip negeras reiškinys – tai neteisinga prielaida. Darbuotojai tiesiog persikelia dirbti į kitą vietą. Labai naudinga pakeisti ir darbo aplinką. Taigi, šie biuro baldai teikia visapusišką naudą.

Augalai suteiks jūsų biurui gyvybės. Tiesa, nebūtina rinktis kaprizingų ir daug priežiūros reikalaujančių žalialapių. Geriausia rinktis kaktusus ir kitus ištvermingus augalus ir neapkrauti biure dirbančių augalų mylėtojų papildomomis užduotimis.

Pasitelkite aksesuarus. Kelios netvarkingai ant sofos gulinčios pagalvėlės, kilimėlis ar net kažkurio darbuotojo laisvu laiku nupieštas paveikslas suteiks milžinišką dozę jaukumo. Taip pat siekiant šio tikslo gali pasitarnauti idėja įsigyti ofiso gyvūnėlį. Be abejo, jam reikės skirti dėmesio ir kasdien maitinti.

Interjeras

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą