2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

Kaip gerai išsimiegoti

Patarimai tikrai kokybiškam miegui
Jei naktį praleidžiate blaškydamiesi ir vartydamiesi lovoje, trokšdami trūks plyš užmigti, ko gero diena nebus labai nusisekusi. Negalėjimas užmigti gali būti susijęs su daugeliu stresą sukeliančių faktorių. Pateikiame keturis patarimus, kurie padės įveikti stresą ir gerai išsimiegoti.
Stenkitės nevalgyti prieš pat miegą
Maistas prieš miegą garantuoją naktį be poilsio. Geriausia valgyti vakarienę bent dvi valandos prieš gulantis miegoti.
Jei iš tiesų esate alkani ir skrandis garsiai gurgia, lengvai užkąskite, puikiai tiks avižiniai dribsniai su sultimis ar sumuštiniai. Tai paskatins smegenis išskirtį daugiau serotonino ir pajusite atsipalaidavimą.

čiužiniai lovoms
Mokslininkų atliktų tyrimų duomenimis, nėra jokių svarių įrodymų, kad stiklinė šilto pieno padėtų lengviau užmigti. Todėl galite ramiai praleisti šią procedūrą, ypač, jei nemėgstate pieno.
Tobulinkite miego įpročius
Labai svarbu, kad kiekvieną vakarą gultumėtės tuo pačiu metu, net savaitgaliais. Pastovaus miego grafiko laikymasis reiškia, kad eidami gultis išties jausitės pavargę, o tai padės lengviau užmigti.
Tam, kad miego įpročius tobulinti būtų lengviau, imkite praktikuoti taip vadinamą „pasiruošimo miegui veiklą“, pavyzdžiui paskaitykite knygą (be ne lovoje) arba darykite tempimo pratimus.
Lova yra vieta poilsiui
Stenkitės atsispirti norui padirbėti lovoje nešiojamuoju kompiuteriu. Itin svarbu, kad lova būtų skirta tik miegui ir poilsiui. Jei atsigulę į lovą po 20 minučių neužmiegate, atsikelkite ir pakartokite „pasiruošimo miegui veiklą“. Į patalų prieglobstį grįžkite tik tada, kai jausitės pavargę ir pasiruošę iš karto užmigti. Taip pat nepamirškite atkreipti dėmesio kokie yra naudojami čiužiniai lovoms, kokia jų būklė, be to galite galite išpurenti patalynę,
Venkite snūstelėti popietėmis
Popietės miegas, jei BŪTINAI reikia snustelėti, turėtų trukti ne ilgiau nei pusvalandį. Jei miegosite ilgiau nei 30 minučių, bus nelengva užmigti tada, kai tai yra reikalinga – naktį.
Šaltinis: www.dormeo.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą